Translate

tisdag 29 november 2016

Me/cfs en patientgrupp som har glömts bort - sopats under mattan


Me/Cfs en patientgrupp som har glömts bort - den finns inte i verkligheten
Vi som har denna sjukdom vet att sjukdomen finns, vi märker det varje sekund och varje minut. Ändå har samhället valt att negligera oss på alla plan. Om detta hade hänt en annan patientgrupp som är större hade det varit ett jäkla liv men nu skjuts vi undan. Ser de oss inte då finns vi inte.
De enda läkare som bryr sig om oss är läkarna på Gottfrieskliniken men de blir ständigt motarbetade och VGR hotar med stängning minst en gång året. Varför tar man inte vara på denna resurs när det ändå bara är dessa läkare som förstår vad vi går igenom? Gottfrieskliniken har varit guld värd för mig eftersom det inte finns hjälp att få någon annanstans. Ingen vanlig vårdcentralläkare förstår sig på denna sjukdom. De förstår inte ens detta med att vi behöver b tolvsprutor. Det enda vårdcentralen gör är att skriva ut antidepressiva och värktabletter starka sådana för att sedan glömma bort oss. Det känns verkligen som samhället och VGR faktiskt negligerar oss som ju faktiskt har en oerhört svår sjukdom. De har ingen behandling att ge oss och nu ska de också ta ifrån oss den kunskap som vi får av läkarna på Gottfrieskliniken, de enda som förstår oss.
Vi är cirka 40000 sjuka som finns i Sverige. Varför finns det inte fler mottagningar och resurser för oss? I Norge har de till och med sjukhus för vår patientgrupp. Det är en skandal som de behandlar oss som redan är hårt ansatta av vår svåra sjukdom. De skulle pröva på att vara i våra skor en enda dag så fick de se hur det var. Frågan är om de skulle stå ut en dag ens!
Nu finns det en me-klinik i Stockholm men vad händer med oss som inte bor där? Ska vi åka tvärs över hela landet, vi som knappt orkar att gå utanför dörren på grund av vår sjukdom?