Translate

torsdag 27 oktober 2016

Vart är du på väg i livet? Vart vill du komma? kroniska sjukdomar me/cfs och fibromyalgi

Vart är du på väg i livet? vart vill du komma?
När jag läser olika uppmaningar i media och tidningar så verkar det så väldigt enkelt men det är det inte. Det kan stå till exempel: vad vill du? hur ska du ta dig dit? vad hindrar dig ifrån att göra det? osv. osv. Ju mer jag läser desto mer inser jag att detta är inte skrivet för oss som har kroniskt trötthetssyndrom eller fibromyalgi. Det blir liksom så att sjukdomarna tar över och istället för att ha drömmar om visioner och annat så är det i första hand att komma underfund med sjukdomen och B att bli av med den som gäller. Vi får liksom lägga allt det andra om drömmandet åt sidan för vi orkar nätt och jämnt att klara av vår vardag, äta, gå på toan, klä på oss osv.
Det talas ofta om att vi har blockeringar som vi måste göra oss av med osv. I detta läget talar man ju så klart om helt friska personer som har större möjligheter än vad vi har. Visst kan vi också drömma om vi bara orkade det.
Däremot kan vi ju såklart göra det så bra som möjligt för oss själva i det ögonblicket som vi nu befinner oss i. Jag menar i små små doser som vi själva mäktar med. Vi kan måna om oss själva genom att tända ett batteriljus, dra filten över oss så det blir varmt, eller dricka en kopp kaffe eller choklad och ta en god kaka till som också kan vara nyttig eller så unnar vi oss en kaka som inte är nyttig. Vi kan sitta på altanen en stund i solen och sträcka upp ansiktet mot solen och försöka njuta av det och försöka glömma att det värker, en liten stund. Vi kan också försöka att tänka mer positivt men vi måste ändå vara realistiska när det gäller hur långt vi kan komma i livet eftersom vi har våra sjukdomar som hindrar oss.