Translate

tisdag 12 juli 2016

Att ta ansvar för sig själv

Ansvar för oss själva är väldigt viktigt att tänka på
Många gånger tar vi ansvar för andra och töjer oss i 110 grader
men när tar vi ansvar för att vi själva ska må bra?
- Att ta hand om sig själv borde vara något som stod högt på vår lista för om vi tar hand om själva så tar vi bättre hand om andra.
-  Att vara generös emot sig själv, det glömmer vi ofta av, varför glömmer vi av det? det är en fråga vi måste ställa oss.
- ta inte tag i mer än du klarar av- har du frågat dig varför du måste nästan dela på dig själv för att klara av det du tror att du behöver klara av?
  - Tar du dig tid att lyssna på andra medmänniskor? Ibland kan vi tänka alldeles för mycket på de fel vi själva gör och glömma bort att lyssna på andra människor. Fundera på hur du ska ta dig tid till att lyssna till andra.
 - Fundera på vem som ska göra koreografin i ditt liv? är det du eller är det andra runt om dig? Borde inte du stå bakom den scen som utspelar sig i ditt liv? Fundera på det och återta kontrollen.
Alla dessa funderingar i en start för att ta bättre hand om sig själv och ansvar över oss själva. Det sker inte över en natt men det kommer en dag när vi har kommit dithän att vi har funderat klart och anammat dessa nya tankar för att låta oss själva ta ansvar för oss själva. ©  Ulla Holgersson