Translate

torsdag 28 januari 2016

vardag högkänslig

Att bemästra vardagen
Ja det är ju underbart att vara känslig tycker jag. Men ibland kan det vara lite jobbigt också. Det är till exempel inte läge att brista ut i gråt kanske vid ett personalmöte då man för en sekund tänker på något ledsamt. Man blir så känslomässigt engagerad i allt och alla att tankarna far omkring som virvelvindar omkring oss. Det kan vara svårt att hålla fokus ibland och hänga med på det som händer just då.
   Det är tur att man är ensam när man ser nyheterna för där är det ofta hemska saker som händer och man sitter där helt förkrossad och tittar på de små barnen eller de skadade människorna eller djuren och torkar tårarna som rinner utmed kinderna. Det känns som om hjärtat ska brista och man tar ett djupt andetag och försöker att lugna ner sig.
  Man tittar på en tävling på tvn och en person som man har fäst sig vid åker ur tävlingen och man vill bara skrika åt tvn... nej hon/han kan inte åka ut! det vill jag inte. Jag vill inte att någon ska åka ut!

   Ja känslor är underbara det gör att vi vet att vi lever  men det beror på när vi breder ut dem och inte. Kanske en dag framöver är det normalt att visa sina känslor. ©  Ulla Holgersson