Translate

onsdag 6 januari 2016

Kärlek och sex vid fibromyalgi me/cfs

Att vara kronisk sjuk och ändå ha kärlek i sitt liv är det möjligt?
Ja det är det i alla fall för mig så då antar jag att det också går för andra.
Men man måste jobba på det både jag som är kronisk sjuk men också den man lever med. Den andre måste lära sig att leva med att om man inte har sex någon gång då och då så har det inget att göra med att man inte längre älskar den andre personen utan att man helt enkelt har så ont att just den aspekten inte är intressant just då. Man håller istället på att överleva liksom. Man måste också komma framtill när på dygnet som  man bäst vill ha sex är det på morgonen, middag, eftermiddag eller kväll? och där måste man ju naturligtvis väga in att man kanske inte alltid får välja på grund av att man inte alltid är ensam, de två som ska ha sex utan barn finns där eller annan släkt just då. Det kan vara ett pussel att få ihop det.

Huvudsaken är i alla fall att man matar sin hjärna med så mycket kärleksbilder som möjligt för det är som med träning på gymet att man måste liksom skapa förutsättningar. Ok tycker du kanske att sådana där kärleksböcker är tarvliga och barnsliga och inte finns så läs dem ändå. Det skapar nya strängar i din hjärna och lär dig att välkomna kärlek, passion och den energi som du behöver för att komma i rätt stämning. Be gärna din partner också att läsa dem och så kan ni tillsammans diskutera vad som hände i böckerna. Du hittar dem på harlequin där finns massor av bra böcker där kärlek och passion står i fokus.

Ta det som du läser in i ditt eget liv. Om du läser: Han kupade handen om hennes ena bröst och hon drog häftigt efter andan"   Försök att tänka dig in i hur det skulle vara, verkligen kännas om din man eller partner gjorde så, hur skulle du känna dig då, vilka tankar skulle du få, hur skulle du känna dig i kroppen och var skulle det pirra mest?

Skapa fler förutsättningar genom att lägga en inslagen chokladbit kanske i guldpapper på hans kudde eller hennes kudde. Lägg en ros i plast där och skriv Jag älskar dig! Skriv en dikt! skicka ett sms Jag saknar dig! Beröm din partner om att han/hon har en fin klänning, byxa etc.

Bestäm att ni en dag bara får ta på varandra utan att det ska bli något sex. Det bygger upp passion och förväntningar som är bra för själva sexakten senare. ©  Ulla Holgersson